تاریخچه و مشخصات جولیتا
در سال ۱۹۵۴ در نمایشگاه اتومبیل تورین، اولین نسل از آلفارومئو جولیتا معرفی شد. خودروی معرفیشده یک کوپهی جذاب دیفرانسیل عقب مجهز به یک پیشرانهی 1.3 لیتری بود. با گذشت سالها، نسخههای متفاوتی از این اتومبیل تولید شد تا جایی که بین سالهای ۱۹۵۴ تا ۱۹۶۵ حدود ۱۳۵ هزار دستگاه از نسخههای مختلف این خودرو به تولید رسید. تا این که در سال ۱۹۷۷ نسل جدید جولیتا معرفی شد و تا سال ۱۹۸۵ به تولید رسید.
در نهایت، در ماه مارس سال ۲۰۱۰ به مناسبت صدمین سالگرد تأسیس کمپانی آلفارومئو و در جریان نمایشگاه خودرو ژنو، نسل جدید از جولیتا با ظاهری متفاوت و ویژگیهای فنی کاملا جدید رونمایی شد.
با معرفی جولیتا، کمپانی آلفارومئو تا حدودی توانست شکوه گذشتهی خود را به دست بیاورد.آلفارومئو حاصل تفکرات طراح برجستهی پینینفارینا، لورنزو راماسیوتی است.
از آغاز معرفی جولیتا، این خودرو در شهر کازینو و در منطقهی لاتزیو ایتالیا به تولید میرسد.
ویژگی های فنی
به جزء طراحی جذاب، این خودرو یک پیشرانه بسیار جذاب نیز در دل خود دارد که حجم این پیشرانه 1.4 لیتر (1368 سی سی) و توربوشارژ است که با کمک گرفتن از یک گیربکس 6 سرعته دو کلاچه قدرت فوق العاده 170 اسب بخار تولید میکند و شتاب 0 تا 100 آن نیز عدد جذاب 7.5 ثانیه میباشد. البته این خودرو دارای پیشرانههای 1.75 لیتری با 235 اسب بخار و یا دیزلی هم میباشد.
نمونهی ۱.۴ لیتری قادر به تولید حداکثر قدرت ۱۷۰ اسب بخار در دور موتور ۵۵۰۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۲۵۰ نیوتنمتر در دور موتور ۲۵۰۰ دور در دقیقه است. پیشرانهی ۱.۷۵ لیتری میتواند حداکثر قدرت ۲۳۷ اسب بخار در دور موتور ۵۷۵۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۳۴۰ نیوتن متر در دور موتور ۲۰۰۰ دور در دقیقه تولید کند.
یکی از نقاط قوت جولیتا، مصرف سوخت بهینه آن است. پیشرانهی ۱.۴ لیتری جولیتا با مصرف سوخت ترکیبی ۵.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و پیشرانهی ۱.۷۵ لیتری با مصرف سوخت ترکیبی ۶.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر، اقتصادی بودن این خودرو را در بخش مصرف سوخت تأیید میکنند. این خودرو توانسته است استاندارد آلایندگی یورو ۶ را به دست آورد.
آلفارومئو در جولیتا از جعبهدندههای ۶ سرعتهی دوکلاچه استفاده کرده است
نوع گیربکس استفاده شده در آلفارومئو جولیتا از نوع TCT می باشد که به اختصار به دوال کلاچ یا کلاچ دوبل مشهور شده است.
این نوع گیربکس با توجه به ویژگی ها و اصلاحاتی که شرکت سازنده در آن انجام داده تضمین کننده سریع ترین تعویض دنده(gearshift) در کلیه شرایط رانندگی می باشد که می تواند در زمانی حدود 130 میلی ثانیه از دنده ای به دنده دیگر تغییر کند.
تعویض دنده در حالت DNA تهاجمی تر پویاتر و یا در اصطلاح کلی اسپورت تر عمل می نماید و لذت رانندگی با یک خودروی اسپورت شهری را به معنای واقعی به راننده القا می کند.
آلفارومئو برای محور جلوی جولیتا از سیستم تعلیق مکفرسون و برای محور عقب آن از سیستم چند بازویی استفاده کرده است. به لطف هماهنگی و دقت در طراحی سیستم تعلیق این خودرو، جولیتا حتی در پیچهای تند میتواند ثبات و پایداری بینظیری ارائه کند.
طراحی خارجی و کابین
طراحی خارجی منحصربهفرد جولیتا اصالت ایتالیایی آن را به رخ میکشد و کمتر کسی پیدا میشود که مجذوب زیبایی این خودرو نشود. طول جولیتا ۴۳۵۱ میلیمتر، عرض آن ۱۷۹۸ میلیمتر و ارتفاع آن ۱۴۶۵ میلیمتر است. فاصلهی دو محور خودرو ۲۶۳۴ میلیمتر و وزن آن معادل ۱۳۱۰ کیلوگرم است.
در نمای جلویی جولیتا ۲۰۱۷ خطوط موجود روی کاپوت به زیبایی به سمت جلوپنجرهی منحصربهفرد مثلثی آلفارومئو امتداد مییابند. چراغهای جلو الایدی این خودرو در هماهنگی کامل با خطوط کاپوت، زیبایی منحصربهفردی به این خودرو میبخشند و قسمت زیرین سپر جلوی آن در کنار چراغهای جلو و مه شکنهای آن حس پرخاشگری و پویایی این خودرو را القا میکند. در نمای جانبی خودرو شاید مهمترین نکتهای که جلب نظر میکند، نبود دستگیره برای درهای عقب است درصورتیکه دستگیرههای درهای عقب روی حاشیهی شیشهی درهای عقب تعبیه شدهاند که این نکته به زیبایی طراحی این خودرو و خاص بودن آن افزوده است. در نمای جانبی جولیتا، رینگهای آلومینیومی آن نیز خودنمایی میکنند. آلفا رومئو برای این خودرو رینگهایی با اندازهی ۱۶ تا ۱۸ اینچ در نظر گرفته است.
نمای پشتی خودرو با چراغ های ال ای دی عقب چشم نواز کننده است و توجه به جزئیات در جای بدنهی جولیتا به چشم میخورد؛ تا حدی که خروجی اگزوز آن نیز طراحی منحصربهفردی دارد.
در فضای داخلی جولیتا ۲۰۱۷ همهچیز برای القای یک حس اسپرت طراحی شده است. نشانگرهای صفحه ی کیلومترشمار جولیتا مانند خودروهای فراری در حالت عمودی قرار گرفتهاند و این امر نیز حس اسپرت بودن را بیشتر نمایان میسازد. در قسمت مرکزی داشبورد نمایشگر لمسی ۵ اینچی قرار دارد.
فرمان از ترکیب چرم مرغوب و آلومینیوم ساخته شده است. قسمت آلومینیومی آن شکل مثلثی جلوپنجرهی جولیتا را تداعی میکند. روی فرمان، شیفترهای تعویض دنده و امکانات کنترل صدا و پاسخگویی به تماسها موجود هستند.
پدالهای جولیتا نیز از جنس آلومینیم هستند و حس خوبی به راننده القا میکنند.
برای ساخت صندلیهای جولیتا از چرم مرغوب استفاده شده است و فرم صندلیها بهگونهای است که راحتی شما را تضمین میکند و بدون شک رضایت سرنشینان را جلب میکند.
آپشن ها و امکانات رفاهی
سیستم Uconnect بهصورت استاندارد روی جولیتا نصب شده است. سیستم Uconnect در کنار سیستم صوتی حرفهای Bose تجربهای خارقالعاده از موسیقیهای مختلف برای شما رقم خواهد زد.
سیستم صوتی بوز (Bose) جولیتا، قادر است کیفیت پخش صوت استثنایی را برای تمامی سرنشینهای خودرو در تمامی شرایط رانندگی، تضمین کند. سیستم Hi-Fi دارای قدرت خروجی بیش از ۵۰۰ وات است و صدایی آکوستیک ارائه میدهد. این سیستم از بلندگوهای اصلی، یک سابووفر به همراه آمپلیفایر دیجیتال ۸ کاناله تشکیل شده است. بهعلاوه، یک بلندگوی مرکزی در داشبورد برای پخش و تولید صداهای زیر قرار داده شده است.
سیستم انحصاری آلفارومئو موسوم به (DNA) در حقیقت از حروف اول حالتهای رانندگی دینامیک، طبیعی و تمامی شرایط آبوهوایی گرفته شده است. با انتخاب هر یک از این حالتهای رانندگی، تغییراتی در سیستم انتقال قدرت، فرمان و ترمز اتومبیل ایجاد میشود تا بهترین عملکرد ممکن را در اختیار راننده قرار دهد.
از دیگر ویژگیها و امکانات جولیتا میتوان به سیستم تهویهی دوگانه، تنظیم برقی صندلیهای جلو، صندلیهای تاشو عقب، چراغهای اتوماتیک، سنسور پارک عقب، کروز کنترل هوشمند، سیستم نشانگر باد تایرها، آینههای جانبی برقی، سیستم اتوماتیک استارت و خاموش کردن خودرو در ترافیک و استارت بدون کلید اشاره کرد.
آینههای جولیتا از نوع الکتروکرومیک هستند که دید در شب را سهولت می بخشند. همچنین، گرمکن آینه های جانبی، سنسور باران و سیستم روشنایی روز از دیگر ویژگیهای این خودرو هستند.
سیستم های ایمنی
آلفارومئو از ترمزهای ABS، سیستم کنترل ترمز EBD، سیستم کنترل دینامیکی خودرو VDC، دیفرانسیل الکتریکی Q2، سیستم حفظ پایداری اتومبیل در هنگام ترمزگیری در پیچ CBC، سیستم جلوگیری از هرزگردی چرخهای محرک ASR، سامانهی کشش الکترونیکی ESC، سیستم کمکی پیش ترمز (که در حالت رانندگی دینامیک فعال میشود) و سیستم الکترونیکی کمکی فرمان برای ایمنتر کردن جولیتا استفاده کرده است.
آینههای جولیتا از نوع الکتروکرومیک هستند که دید در شب را سهولت میب خشند. همچنین، گرمکن آینه های جانبی، سنسور باران و سیستم روشنایی روز از دیگر ویژگیهای این خودرو هستند.
جولیتا با داشتن ۶ کیسهی هوا شامل کیسههای هوای جلو، جانبی و پردهای تا حد زیادی سلامت سرنشینان را تضمین میکند. پشتسریهای فعال در هنگام تصادف و کمربندهای ایمنی سه نقطهای مجهز به سیستم پیش کشندهی دومرحلهای از دیگر آپشنهای ایمنی جولیتا هستند.
کلیپ تصویری در لینک زیر
https://www.aparat.com/v/UVO8E
تست تصادف و ایمنی جولیتا
تست تصادف و ایمنی خودرو یکی از مهمترین آزمایش هایی است که بعد از ساخت خودرو و قبل از اقدام به تولید انبوه آن باید انجام گردد. نتایجی که این تست در اختیار ما قرار می دهد باعث می شود که بتوانیم امنیت خودرو را بعد از تصادف یا ضربه های شدید بسنجیم و در صورتی که نقطه ضعفی در این زمینه وجود دارد، آن را برطرف نماییم. البته باید در نظر داشته باشید که تست تصادف یکی از آزمایش های ایمنی خودروهای جدید دنیاست و آنها برای گرفتن نتایج دقیق تر و ارائه آنها به مشتریان خود اقدام به انجام تست های پیچیده تری کرده اند. در این مطلب از آلفارومئو ایران ما صرفاً قصد داریم که تست تصادف و ایمنی خودرو جولیتا را مورد بررسی قرار دهیم تا آنهایی که قصد خرید این خودرو را دارند بتوانند با آگاهی بیشتری عمل کنند.
بررسی تست تصادف و ایمنی خودرو جولیتا
خودرو آلفارومئو جولیتا به عنوان یک خودرو خانوادگی کوچک میان رده شناخته می شود. مدلی که در ادامه پارامترهای مختلف مربوط به آن را مورد بررسی قرار می دهیم در سال 2017 وارد بازار شده است. وزن این اتومبیل 1355 کیلوگرم می باشد و گنجایش 5 سرنشین را دارد. میزان متوسط امنیت این خودروها برای سرنشینان بزرگسال 72 درصد، برای سرنشینان کودک 56 درصد و برای عابرین پیاده 59 درصد می باشد. همچنین آزمایش هایی که روی بخش های هوشمند این خودرو مانند یادآور کمربند ایمنی و… انجام شده است نیز 25 درصد از 100 درصد نمره گرفته است. در بخش بعدی ما جزئیات مربوط به هر کدام از این موارد با هم به صورت مختصر بررسی خواهیم کرد.
جزئیات تست تصادف و ایمنی خودرو جولیتا
برای بررسی دقیق نتایج تست تصادف و ایمنی خودرو جولیتا مانند سایر مواردی که این تست انجام می شود، از عروسک ها یا مدل های ساختگی استفاده می کنند. استفاده از این ماکت ها اجازه می دهد تا آسیب های وارد شده به بخش های مختلف بدنه سرنشین در قسمت های مختلف خودرو را مورد بررسی قرار دهند. در ادامه این بخش وضعیت ایمنی را برای استفاده کنندگان از خودرو مورد بررسی قرار می دهیم.
وضعیت ایمنی بزرگسالان
رانندگان در این خودروها معمولا از ایمنی خوبی برخوردارند. به این صورت که سر، لگن تا ران پا از ایمنی خوبی برخوردار خواهند بود. همچنین ایمنی قفسه سینه و شکم برای این افراد در رده بندی قابل قبولی قرار می گیرد. سرنشین صندلی جلو در این خودروها ایمنی بهتری دارد و تمامی بدن او تقریبا از نظر ایمنی در شرایطی خوبی قرار می گیرد. البته پایی که طرف بخش راننده است ممکن است آسیب بیشتری ببیند، اما آن نیز نمره قابل قبول را در تست تصادف به دست آورده است. صندلی عقب معمولا دارای ایمنی کمتری است، به این صورت که سرنشین عقب خودرو در صورت بستن کمربند ایمنی می تواند مطمئن باشد که ایمنی سر او نمره قابل قبول را دریافت می کند. اما قفسه سینه و شکم او ممکن است در معرض خطر باشد.
وضعیت ایمنی سرنشینان خردسال
وضعیت ایمنی این سرنشینان بستگی به استفاده درست از تجهیزات جانبی مانند صندلی مخصوص و… دارد. معمولا در آن بخش سر، دارای امنیت مناسبی می باشد. همچنین قفسه سینه و شکم و آنها دارای امنیت قابل قبول است.
در پایان بهتر است این موضوع را به یاد داشته باشد که شرکت های بزرگ تولید کننده خودرو مانند آلفارومئو همواره با قرار دادن اطلاعات کامل و نتایج تست تصادف خودروهای خود، قصد دارند که اطلاعات کافی را در اختیار مشتریان خود قرار دهند. با یک جستجوی ساده می توانید ویدیوهای مربوط به این آزمایش ها را ببینید و از امنیت بخش های مختلف خودروی آینده خود مطمئن شوید.