تیونینگ آلفارومئو
نوامبر 14, 2017 5:35 ق.ظتیونینگ به معنی تنظیم است. در بحث مکانیک، تیونینگ به معنای تنظیم بالانس تونینگ و بالانس برای رسیدن به عملکرد خوب می باشد. به طور کلی تیونینگ خودرو به معنای ارتقا ویژگی های فنی و ظاهری یک خودرو است.
در این محتوا قصد داریم به طور اختصاصی تیونینگ آلفارومئو را مورد بررسی قرار دهیم. اما قبل از آن مختصری درباره اصطلاح تیونینگ توضیح می دهیم تا اطلاعات اولیه کافی در این زمینه داشته باشید. پس با ما همراه شوید.
تیونینگ (tuning) خودرو چیست؟
تیونینگ به معنای تقویت پیشرانه ها، ظاهر و یا قسمت های مختلف خودرو است. هدف اصلی از تیونینگ افزایش قدرت موتور است که از طریق افزایش حجم موتور، استفاده از میل سوپاپ ریسی و یا تغییر در میل سوپاپ امکان پذیر است.
در کنار این تغییرات، تغییرات در ecu ،تغییرات در منیفولد هوا و یا نصب هدرز و منبع اگزوز به جای نوع فابریک و در موتورهای مجهز به توربو افزایش حد فشار والو توربو، استفاده از intercooler بزرگتر و نصب سوپاپ BLow-off می تواند قدرت موتور را افزایش دهد.
بهبود کنترل و افزایش گیرش و افزایش قابلیت های ترمز اتومبیل نیز از جمله اهداف دیگر تیونینگ است که با تغییرات فنی در اتومبیل حاصل می شود. تمامی این تغییرات مانند حلقه های یک زنجیر بهم متصل و وابسته اند. بهگونه ای که عدم وجود یکی از حلقه ها می تواند مشکلاتی را بوجود آورد. بعنوان مثال در صورتی که موتور اتومبیلی تیونینگ شود، ترمزهای این خودرو نیز حتما باید تقویت گردد تا جوابگوی سرعت و شتاب افزایش یافته باشد و ایمنی سرنشینان را تامین کند.
تیونینگ خودرو چه مواردی را در بر می گیرد؟
به طور کل تیونینگ یک خودرو می تواند موارد متعددی نظیر افزایش قدرت موتور از طریق دستکاری آن، افزایش قدرت ترمزها، جابه جا کردن یا تغییر دادن قطعات مختلف خودرو و به وجود آوردن تغییرات مهم در نمای داخلی، نمای خارجی و بدنه آن خودرو را شامل شود.
به این ترتیب، نه تنها تغییرات ظاهری خودرو بطرز قابل توجهی متفاوت می شود، بلکه قدرت خودرو نیز افزایش می یابد. در واقع یک خودروی تیون شده از تمام خودروهای مشابه و هم ردیف خود متمایز می شود.
از نظر مشخصات ظاهری، تیونینگ خودرو بر ویژگی هایی مانند دریچه های هوا و رینگ های
خودرو، نوع طراحی رکاب ها، سپرهای جلو و عقب، اسپویلرها و ویژگیهای آیرودینامیک تاثیر می گذارد.
از نظر مشخصات فنی، افزایش گنجایش موتور، ایجاد تغییرات مختلف در میل سوپاپ و همچنین استفاده از میل سوپاپ هایی که مختص به مسابقات اتومبیلرانی جزء تغییراتی است که تقویت قدرت خودرو را بدنبال دارد.
تیونینگ آلفارومئو میتو
خودروی آلفارومئو میتو تیونینگ شده توسط شرکت نوویتیس(NOVOTEC) از یک خودروی کوچک شهری به یک اتومبیل سریع تبدیل شده است. آلفارومئو میتو در حالت استاندارد از یک پیشرانه 4 سیلندری خطی با حجم 1368 سی سی تشکیل شده است که سیستم توربو دارد. قدرت این موتور 135 اسب بخار در 5250 دور در دقیقه و گشتاور آن نیز 230 نیوتون متر در دور موتور 1750 دور است. چیپ ECU نوویتیس نصب شده بر روی موتور آلفارومئو میتو قدرت موتور را به میزان 25 اسب بخار و گشتاور را تا 40 نیوتن متر افزایش داده است. کاهش مصرف سوخت و از بین بردن تاخیر اولیه موتور از دیگر مزیت های چیپ ecu می باشد.
قطعه الکتریکی GP1 که در زیر فرمان قرار داده شده است، وظیفه از بین بردن تاخیر پدال گاز را دارد و سه حالت رانندگی نرمال، اسپرت و معمولی را برای راننده امکان پذیر می کند. این قطعه از نظر استانداردهای اروپا و شرکت آلفارومئو تایید شده و مشکلی در سیستم خودرو ایجاد نمی کند.
از نظر ظاهری، نمای خودرو کاملا اسپرت است. در قسمت زیرین سپر کشیده آن یک لیپ 3 تکه اضافه شده است. 2 تکه بزرگ در طرفین سپر که تا زیر پروژکتورها هم کشیده شده و در بین آن ها یک فضای خالی است که توسط یک قطعه استیل به یکدیگر متصل شده اند. به این ترتیب نمای عضلانی و زیبایی را به قسمت جلوی خودرو بخشیده است.
در قسمت پشت و زیر سپر عقب خودرو یک دیفیوزر مشاهده می شود که به سپر اضافه شده است. این دیفیوزر نه تنها زیبایی خاصی به خودرو داده است، بلکه باعث پایداری و تعادل آن نیز شده است. منبع اگزوز استیل خوش فرم با 2 خروجی که لوگو یا نماد برند NOVITEC روی آن حک شده است، از دیگر تغییرات چشمگیر آلفارومئو میتو است. سیستم اگزوز شامل 4 تکه مجزا از هم است که شامل MID PIPE، FLEXIBLE PIPE، DOWN PIPE، SILENCER است که از قسمت هدرز توربو شروع و به قسمت کاتالیزور و منبع میانی و انباره آخر می رسد. این سیستم توانایی افزایش قدرت از 5 تا 22 اسب بخار را دارد.
در قسمت تعلیق خودرو از سیستم کمک و فنر کویل اوور مجزا از هم استفاده شده که هر دو از برند NOVITEC هستند. رینگ های 18 اینچی با پهنای 225 میلیمتری و ارتفاع 4 سانتیمتری از دیگر قطعات شرکت نوویتیس بر روی آلفارومئو میتو است.
تیونینگ جدید آلفارومئو 4c
تغییراتی که شرکت تیونینگ پوگیا ریسینگ (Pogea Racing) بر روی آلفارومئو 4c اعمال کرده است، نشان داد که روش های بسیاری برای ارتقای کوپه مجهز به پیشرانه میانی وجود دارد.
مهندسان پوگیا ریسینگ پیشرانه بنزینی ۱.۷۵ لیتری چهار سیلندری را به حجم ۱.۹۵ لیتر افزایش داده اند. همچنین یک میل لنگ آهنگری شده جدید، سرسیلندرهای بروزرسانی شده، شاتون های آهنگری شده همراه با سوپاپ های ورودی بزرگتر را روی پیشرانه نصب کرده اند.
سیستم اگزوز سفارشی مجهز به لوله اگزوز عقب کربنی، جعبه دنده باز طراحی شده و تجهیزات و سیستم های الکترونیکی بازسازی شده به منظور اطمینان از هماهنگی تمامی سیستم های خودرو با همدیگر برای عملکرد اسپرت از جمله تغییرات دیگر بر روی این خودرو است که باعث شده تا کوپه محرک عقب آلفارومئو 4C نمسیس اکنون حدود دو برابر قدرت ۲۳۷ اسب بخاری کوپه 4C معمولی (۴۷۷ اسب بخار قدرت) قدرت تولید کند.
گشتاور خودرو هم از ۳۵۰ نیوتن متر در مدل معمولی به ۵۳۵ نیوتن متر در نسخه تیونینگ شده افزایش یافته است. این افزایش قدرت باعث شده تا کوپه آلفارومئو 4C نمسیس در 3.6ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
علاوه بر ارتقای قسمت های فنی، پوگیا ریسینگ از کیت آیرودینامیکی با تعداد زیادی قطعات فیبر کربنی همراه با رینگ های آلیاژی جدید ۱۸ اینچی در محور جلو و ۱۹ اینچی برای چرخ های عقب بهره برده است.
چرخهای آلیاژی ۱۸ اینچی در جلو و چرخهای ۱۹ اینچی در عقب به همراه تایرهای Michelin Pilot Sport 4S و یک بالابر هیدرولیکی در محور جلویی برای عبور از سرعت گیرها و حاشیهی جاده از دیگر تغییرات قابل توجه این خودرو است.